lauantai 11. elokuuta 2012

Suklaasuupalat

Alkuperäisenä ajatuksena oli leipoa protujuhliin roima määrä mokkapaloja sekä tummalla että vaalealla pohjalla. Kolminkertaisesta ei näyttänyt kuitenkaan tulevan edes kahta kunnon pohjaa, joten muutimme suunnitelmaa. Molempia värejä tehtiin kaksi ohutta pohjaa ja yksi paksumpi, väliin täytettä (kätevästi ihan vaan Nutellaa) ja päälle kermakökkäre. Näin syntyivät suklaasuupalat, jotka menivät juhlissa kaupaksi aika hyvin. Me laitoimme päälle kaupan suklaakermavaahtoa, koska johonkin se piti käyttää kun kerran oli ostettu, mutta itse tehty on tietysti parempaa. Lisäät vain kermavaahdon sekaan kaakaojauhetta.



Suklaasuupalat

Pohjat:
AINEKSET TULOSSA.

nutellaa
suklaakermavaahtoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sen jälkeen jogurtti. Viimeiseksi lisää sulatettu rasva. Tässä vaiheessa ota haluamasi kokoinen osa taikinasta erilleen ja sekoita siihen kaakaojauhetta maun mukaan. (Voit myös tehdä alusta asti kaksi eriväristä taikinaa, kuten me teimme.) Kaada taikinat kolmelle pellille, yhteen niistä vähän enemmän. Paista pohjat 175 °C noin 25 minuuttia.
Kumoa jäähtyneet pohjat pöydälle tai alustalle päällekäin ja leikkaa neliöiksi. Pistä väleihin nutellaa. Eri kerroksiin voi keksiä eri täytteen, esimerkiksi vaniljatäyte sopii hyvin. Koristele suklaakermavaahdolla juuri ennen tarjoilua.


Suupalatehdas käynnissä!

Valmis yksilö kera sulaneen kuorrutuksen...


blogger on tyhmä kun tämmöisiä kivoja laatikoita ei saa pois :(



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...