perjantai 24. elokuuta 2012

Myslipatukat

Vähän aikaa olin jo ajatellut koittaa myslipatukoiden tekoa, mutta viimeistään asian ratkaisi hirveä riisimurokasa, jota kukaan ei syö ja joka vie ärsyttävästi tilaa. Niinpä tungin niitä näihin patukoihin, ja tungen jatkossakin. Myslipatukoista tuli tosi hyviä - paljon parempia kuin kaupan! Täyttävää, ja sopii myös makeannälkään.
Itse paistoin vähän liian vähän aikaa säikähtäessäni päällimmäisten ryynien ja hedelmien kärähtämistä, mutta yrittäkää te paistaa ohjeessa mainittu puoli tuntia, ettei tarvitse kuivatella myöhemmin. Muuten patukoita ei voi laittaa laatikkoon päällekkäin.
Patukoihin voi heittää sekaan mitä mieleen juolahtaa, mutta itse laitoin kaurahiutaleiden, riisimurojen ja perusmyslin lisäksi kuivattua luumua ja aprikoosia, rusinoita ja pähkinöitä (maa- ja suola-), ja ne sopivat loistavasti. Isoimpia roskia kannattaa pilkkoa, pähkinätkin on paras puolittaa.



-->
-->
Myslipatukat
 
n. 5 dl aineksia oman maun mukaan
(kaurahiutaleita, muroja, mysliä, kuivattuja hedelmiä ja marjoja, pähkinöitä)
1 rkl hunajaa
1 dl siirappia

Sekoita ensin kuivat ainekset keskenään ja sitten siirappi ja hunaja joukkoon. Painele tiiviiksi levyksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 200°C noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat patukoiksi.

- Sello

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...