Tämän kakun kehittelin armeijasta kotiutuvalle juhlistukseksi maaliskuun lopulla. Kyseessä on tiikerikakkuvariaatio, jonka kuorrutuksineen pitäisi esittää aiheeseen sopivasti maastokuviota. Ja ihan hyvinhän se onnistui. Makuina raidoissa ovat mokka ja banaani. Oli hyvää.
A R M E I J A K A K K U
eli mokka-banaanikakku
eli mokka-banaanikakku
200 g margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 banaani
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl kahvia
70 g valkosuklaata
vihreää elintarvikeväriä
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat ja vatkaa väleissä. Lisää keskenään sekoitetut kuivat. Ota taikinasta kolmasosa toiseen vuokaan. Sekoita siihen kaakaojauhe ja kahvi. Vaaleaan sekoita soseutettu banaani. Laita taikinoita kerroksittain voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti.
Sulata valkosuklaa mikrossa, sekoittele välillä. Sekoita vihreää elintarvikeväriä. Laita suklaa pursotinpussiin ja koristele kakku.
- Sello
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti