torstai 18. huhtikuuta 2013

Suklaanougatpiirakka

Ties kuinka kauan sitten pistin merkille Kinuskikissan nougat-palat. Niitä jossain muodossa halusin kokeilla. Nutella ei enää nykyään oikein nappaa, joten yritin saalistaa hyvää suklaakuorrutusta. En halunnut mokkapalakuorrutusta, koska sekään ei ole kovin hyvää ja tuntuu ikävältä hampaissa. Miksihän en kokeillut perusperus suklaasuklaakuorrutusta, oikeaa suklaata + kermaa. No, joka tapauksessa en löytänyt hyvää reseptiä, joten päädyin tekemään muuten samanlaisen kuin mokkapaloissa, paitsi ettei se ole mokka, vaan kahvin tilalla on maitoa. Ihan jeeshän se oli, pohjakin oli oikeastaan aika hyvää. Siitäkin alunperin piti tulla joku erilainen, mutta eihän tuo vanhan tutun reseptin pohja olekaan kuivaa. Samalla pohjalla ollaan tehty mokkapaloja vuosia, mutta yleisimmistä resepteistä mitä näkee, se eroaa jogurtin vuoksi. Se tuo mehevyyden. Ja rasva lisätään ihan viimeisenä.
   Mutta nämä tosiaan ei ole mokkapaloja, vaan suklaanougatpaloja, tai piirakka tässä tapauksessa kun taikinaa tuli niin vähän ja tein pyöreään vuokaan. Tein puolikkaan annoksen, mutta laitan määrät kokonaiselle, josta tulee pellillinen. Tästä piti tulla enemmänkin nougat, mutta unohdin laittaa mantelirouhetta pohjaan. Se olis vähän niin kuin esittänyt nougatpaloja.
  Ja tosiaan tämänkin teosta on hetki jo, kuukausi. Aika hyvää oli!


Suklaanougatpiirakka
(pellillinen, puolikkaasta piirakka)

3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3/4 tl ruokasoodaa
3/4 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
1 dl vettä
1  rkl kaakaojauhetta
1 dl jogurttia
(mielellään hedelmä/marja)
1 muna

KUORRUTUS
50 g margariinia
4 rkl maitoa
4 rkl kaakaojauhetta
tomusokeria
2 nougatpatukkaa
(Marabou Dubbel nougat)

Kiehauta margariini, vesi ja kaakaojauhe ja lisää seos keskenään sekoitettuihin kuiviin aineisiin. Lisää jogrutti ja muna. Levitä taikina pellille (tai vuokaan). Paist 200-asteisessa uunissa keskitasossa noin 15 minuuttia.
Sulata margariini kuorrutusta varten. Lisää muut aineet, tomusokeria kunnes on tarpeeksi paksua. Kun pohja on hetken jäähtynyt, levitä kuorrutus. Sulata nougatpatukat mikrossa, sekoittele välillä. Kaada sula nougat ohuena nauhana ympäriinsä kuorrutuksen päälle. Anna jähmettyä ja sitten tarjoile!

-Sello

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...