sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Jouluiset riisisuklaat

Päätin kokeilla erilaisia joulukarkkeja ja ensimmäisenä tein jouluriisisuklaata. Ennen olen tehnyt riisisuklaata (viimeksi varmaan joskus useampi vuosi sitten! :o ) yksinkertaisesti sulattamalla suklaata ja heittämällä riisimurot sekaan, mutta nyt tein kookosrasva-kaakaojauhe-tyylillä. Ohjetta otin Koti-lehden numerosta 10/2012, jossa on monta Mansikkamäki-blogin pitäjän laatimaa joulumakeisreseptiä. Tällaisessa riisisuklaareseptissä epäilytti kaksi asiaa: maistuuko se suklaalta ja ei kai se maistu kookokselta. Kookos ei nimittäin helisytä sisäistä kanneltani. Ja jos suklaa tehdään kookosrasvasta, johon vain sotketaan kaakaojauhetta, niin mikä on tulos. No, huoli oli turha, tulos nimittäin maistuu ihan suklaalta. Jee! Näistä tuli tosi hyviä, nyt vaan sitten päättämään kuka saa lahjaksi itse tehtyjä makeisia.




Jouluinen riisisuklaa
(n. 50 kpl)

125 g kookosrasvaa
2,5 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
7-8 dl riisimuroja
kanelia tai muita joulumausteita

Sulata kookosrasva ja anna jäähtyä hetki. Lisää muut aineet ja jaa pieniin konvehtivuokiin. Jäähdytä viileässä.


- Sello

HAUSKAA JOULUA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...