Päätin kokeilla erilaisia joulukarkkeja ja ensimmäisenä tein jouluriisisuklaata. Ennen olen tehnyt riisisuklaata (viimeksi varmaan joskus useampi vuosi sitten! :o ) yksinkertaisesti sulattamalla suklaata ja heittämällä riisimurot sekaan, mutta nyt tein kookosrasva-kaakaojauhe-tyylillä. Ohjetta otin Koti-lehden numerosta 10/2012, jossa on monta
Mansikkamäki-blogin pitäjän laatimaa joulumakeisreseptiä. Tällaisessa riisisuklaareseptissä epäilytti kaksi asiaa: maistuuko se suklaalta ja ei kai se maistu kookokselta. Kookos ei nimittäin helisytä sisäistä kanneltani. Ja jos suklaa tehdään
kookosrasvasta, johon vain sotketaan kaakaojauhetta, niin mikä on tulos. No, huoli oli turha, tulos nimittäin maistuu ihan suklaalta. Jee! Näistä tuli tosi hyviä, nyt vaan sitten päättämään kuka saa lahjaksi itse tehtyjä makeisia.
Jouluinen riisisuklaa
(n. 50 kpl)
125 g kookosrasvaa
2,5 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
7-8 dl riisimuroja
kanelia tai muita joulumausteita
Sulata kookosrasva ja anna jäähtyä hetki. Lisää muut aineet ja jaa pieniin konvehtivuokiin. Jäähdytä viileässä.
- Sello
HAUSKAA JOULUA!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti