torstai 10. tammikuuta 2013

Aamiaissämpylät

Hyvää alkanutta vuotta vaan kaikille tämänkin blogin puolesta. Arki on jälleen valitettavasti alkanut, mutta näiden sämpylöiden avulla torstaiaamu alkaa niin hyvin kuin torstaiaamu voi alkaa. Leipaise siis illalla pellillinen sämpylöitä, jätä kohoamaan yöksi, heitä aamulla uuniin ja nautiskele tuoreina! Ohjeen otin Uneliaan kokin blogista, mutta pientä svingiä tein. Nesteen kohdalla laitoin kaksi desiä vettä ja loput maitoa.

Aamiaissämpylät
n. 8 kpl

1/4 pkt hiivaa
3 dl kylmää maitoa/vettä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl pellavansiemeniä
sämpyläjauhoja

Sekoita hiiva nesteeseen. Lisää muut aineet ja lopuksi jauhoja sen verran, että taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä. Pyörittele sämpylöiksi, peitä liinalla ja laita jääkaappiin tai muualle viileään yöksi. Nosta aamulla uunin päälle kohoamaan siksi aikaa kun uuni lämpenee 250 asteeseen. Sivele vedellä, ripota siemeniä ja naksaise saksilla viillot. Tai koristele omalla lailla. Paista 10 minuuttia, heitä pari kertaa vettä uunin pohjalle, mikäli haluat rapean kuoren.


- Sello

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...