Onhan noi vähän tylsän näköisiä muffinssivuokiin tehtyinä (nurinpäin käännettyinä olisivat olleet lievästi omituisen näköisiä, eli ei sellaisia hienoja kuin kaikilla muilla), ja muutenkin epäilytti, mutta maku oli kyllä huippuhyvä! En tiedä mitä sanoisi kriittinen originaalitortun nimeen vannova henkilö, mutta minä tykkäsin ja muutkin tykkäsi.
Itse sain tällä ohjeella vaivaiset kuusi aika pikkuista, tai matalaa, joten jos teet useammalle tortunystävälle, tuplaa suosiolla. Jauhoin muuten mantelit itse, varmaan tuli parempi aromi kuin jos olisi valmista jauhetta käyttänyt. Sovitaan ainakin niin.
Runebergintortut
n. 6 kpl
1/2 dl jauhettua mantelia
1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl murskattuja piparkakkuja ja korppujauhoja
(suhde maun mukaan)
(suhde maun mukaan)
1/2 tl leivinjauhetta
75 g margariinia
1/2 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1/4 dl maitoa
Koristelu:
tomusokeria
vettä
vadelmahilloa
Sekoita keskenään kuivat aineet. Vatkaa margariini ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vatkaa. Lisää maito ja kuivat aineet, sekoita tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa 15 minuuttia. Sekoita kuorrute lisäämällä tomusokeriin hiukan vettä. Laita hieman jäähtyneille tortuille hillonokare ja pursota sokeritahnaa ympärille.
- Sello
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti