lauantai 29. syyskuuta 2012

Donitsit uunissa

Donitseja ei tarvitse aina uppopaistaa. Eikä uunissa paistamiseen tarvitse aina donitsipeltiäkään, jos tällaisella taikinalla tekee. Nämä eivät ehkä ole niin varsinaisesti donitsimaisia ulkonäöltään, rakenteeltaan ja maultaankaan, ehkä vähän leivosmaisia, mutta hyviä ovat kuitenkin, oikein yllättävän hyviä hiukan epäilyttävästä ulkonäöstä huolimatta.

-->
Donitsit

6-9 kpl

1 muna
1 dl sokeria
50 g margariinia
1 1/4 dl maitoa
1 rkl vanilliinisokeria
1 rkl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:
tomusokeria
kaakaojauhetta
kuumaa vettä

Laita margariini sulamaan. Vispaa muna ja sokeri sekaisin ja sitten sekoita joukkoon loput aineet ohjeen järjestyksessä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Laita uuni 200 asteeseen. Muotoile taikinasta jauhotetulla alustalla reilun sentin paksuinen levy. Ota siitä esimerkiksi mukin avulla ympyröitä, ja paina keskellä reikä suurehkolla pullonkorkilla. Tai jos olet onnellisessa asemassa ja omistat jonkun hienon muotin, käytä sitä. Laita donitsit pellille ja paista keskitasolla n. 12 minuuttia.
Tee kuorrutus sekoittamalla aineksia mututuntumalla. Levitä kuorrutus, kun donitsit ovat hieman jäähtyneet ja ripottele nonparelleja tai vastaavaa päälle.










- Sello

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...