perjantai 28. syyskuuta 2012

Teeleivät

 Onhan tässä noiden ns. viimekertaisten kesäkurpitsaleipien jälkeen tehty ainakin koko porukalla korvapuusteja ja lisäksi itse olen tehnyt niitä samoja leipiä uudestaan ja porkkanaversiolla, kaksi pullapitkoa ja pullia, epäonnistuneen mutakakun, marjapiirakkaa... Mutta eipä ole kuvia tullut niin... Mutta nyt tulee resepti, ja hyvä tuleekin.

Teeleivät... Yksinkertaisesti nam.


-->
Teeleivät

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
50g margariinia
1 1/2 dl maitoa

Laita uuni 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi margariini joukkoon. Lisää maito ja sekoita varovasti. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele jauhotetuin käsin kaksi noin sentin paksuista leipää leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jaa leivät taikinapyörällä neljään osaan ja pistele haarukalla. Ripottele päälle esimerkiksi seesamin-, pellavan- tai unikonsiemeniä. Paista uunin keskitasossa 15 minuuttia. Teeleivät ovat parhaita uunituoreina.

- Sello

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...