Alunperin olisin varmaan tehnyt rahkavoitaikinan, mutta kun sitä rahkaa ei ollut, niin tein sitten ihan taviksen voitaikinan. Täytettä en tehnyt ihan tarpeeksi, joten lisäsin sen määrää jo alla olevaan reseptiin. Täytteen loppuessa loput pari pasteijaa saivat juustoa ja paprikaa sisuksiinsa.
Pasteijat ovat vain niin hyviä!
-->
Muna-riisipasteijat
200 g voita tai margariinia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl kylmää vettä
Täyte:
1 dl riisiä
2-3 keitettyä munaa
paprikajauhetta
timjamia
valkopippuria
Ota rasvasta reilu 50 grammaa ja nypi se jauhojen kanssa muruksi. Lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla tai pöydällä suorakulmioksi. Viipaloi loppu rasva suorakulmion toiselle puoliskolle ja taita toinen puolisko päälle.
Kauli taas suorakulmioksi ja taita reunat keskelle paketiksi. Harjaa aina pullasudilla ylimääräiset jauhot pois välistä. Toista monta kertaa, ainakin kolme.
Kun taikina tuntuu lämpimältä ja vaikeammalta käsitellä, laita se jääkaappiin 10-15 minuutiksi. Sen jälkeen jatka taas taittelua. Mitä useampia kertoja taitat ja kaulit, sitä lehtevämpi on lopputulos.
Keitä täytteen riisi. Itse käytin puuroriisiä, mutta maun mukaan. Leikkaa taikinalevy neliöiksi.
Murskaa keitetyt munat haarukalla, sekoita riisiin ja mausta.
Laita neliölle täytettä, kostuta reunat ja taita kolmioksi. Voitele pasteijat munalla.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Nuo muotopuolet neliskantit oli niin sanottuina neliöinä sen verran epäneliöitä, ettei niistä kolmiota saanut tekemälläkään, joten niistä tuli sitten tuollaisia. Ja nuo joissa on pellavansiemeniä on niitä juustopaprikoita, merkattu ettei kukaan joudu yllättättymään odotuksissaan. :D
- Sello
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti